Start aanleg kabels en leidingen Kwinkweerd

12-11-2020

Gemeente Lochem en provincie Gelderland leggen vanaf 2022 een rondweg aan met een nieuwe brug over het Twentekanaal, de N346 Schakel Achterhoek-A1. Om ruimte te maken voor de toekomstige rondweg vervangen we de elektrakabels en gas- en waterleidingen aan de Kwinkweerd in Lochem. We leggen nieuwe kabels en leidingen aan langs de toekomstige rondweg en Kwinkweerd. De graafwerkzaamheden zijn klaar en de mantelbuizen liggen onder de opritten van bedrijven langs de Kwinkweerd. De nieuwe kabels en leidingen kunnen in de grond. Aannemer BAM voert deze werkzaamheden uit van maandag 16 november 2020 tot en met eind juli 2021.

Mogelijk onderbreking stroom of water

Bij het aansluiten van de nieuwe kabels en leidingen onderbreekt BAM eenmalig de levering van elektriciteit, water en gas. Hierdoor heeft de Kwinkweerd en mogelijk enkele andere straten in Lochem korte tijd geen stroom en water. Huishoudens die daar mee te maken krijgen, ontvangen uiterlijk 3 dagen vooraf een bericht van de aannemer in de brievenbus.

Bereikbaarheid Kwinkweerd

Bedrijven en bewoners langs de Kwinkweerd blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar. Voor verkeer gelden de volgende maatregelen:

  • Inhaalverbod op de N346 ter hoogte van het werkgebied Kwinkweerd;
  • Gemotoriseerd verkeer: maximale snelheid van 30 km/ uur ter hoogte van het werkgebied. Dit staat aangegeven op gele borden langs de weg;
  • Doorgaand fietsverkeer: advies om via de Hanzeweg te fietsen tijdens de gehele periode;
  • Fietsers met bestemming Kwinkweerd kunnen veilig langs de N346. We plaatsen afscheidingen om fiets- en autoverkeer te scheiden.

Vragen?

Heeft u een vraag over de bereikbaarheid en uitvoering van het werk? U kunt bellen of Whatsappen met Karin Haase, omgevingsmanager BAM, via 06 482 41 455 of stuur een e-mail naar karin@captandum.nl.

Voor inhoudelijke vragen over het project Schakel A1- Achterhoek neemt u contact op met de omgevingsmanager van provincie Gelderland: Jurgen Hell, via j.hell@gelderland.nl.

Terug naar nieuwsoverzicht