Voortgang aanbesteding Schakel Achterhoek-A1

6-8-2021

De inschrijvingsfase van de aanbesteding voor de N346 Schakel Achterhoek-A1 (rondweg Lochem) is gestart. 4 aannemers doen mee. Zij hebben tot het voorjaar van 2022 om een offerte uit te brengen. Met daarin een ontwerp van de nieuwe provinciale weg in Lochem, de nieuwe stationsomgeving en de brug over het Twentekanaal. Voor de zomer van 2022 maken we de winnaar bekend en maken we ook het aanbiedingsontwerp openbaar.

4 aannemers

Uit de selectieronde van de aanbesteding bleven 4 aannemers over. Met deze aannemers gaan we apart in gesprek, zodat deze partijen tot een zo goed mogelijke aanbieding kunnen komen. Deze aanbieding werken de aannemers uit in onder meer een ontwerp en een prijsvoorstel. Het ontwerp moet voldoen aan de eisen die we vooraf hebben vastgelegd over ruimtelijke kwaliteit, techniek en verkeer. De aannemers hebben 9 maanden de tijd om een offerte uit te brengen. Dat is heel normaal en nodig bij een grote en ingewikkelde opdracht als deze. In het voorjaar van 2022 moet de aanbieding bij ons binnen zijn. 

Planning

Het project N346 Schakel Achterhoek-A1 is groot en ingewikkeld. Daarom zitten er ook strenge regels aan het proces van de aanbesteding en aan de doorlooptijden. Het kost dan ook ongeveer 1 jaar om tot de keuze van de aannemer te komen. Dat betekent dat we halverwege 2022 opdracht geven aan een aannemer om te starten met het werk. We verwachten dat de aannemer ongeveer 3 jaar nodig heeft om de nieuwe provinciale weg en de brug te ontwerpen en aan te leggen. Het is de bedoeling dat de nieuwe rondweg voor de zomer van 2025 helemaal open is voor verkeer.

Terug naar nieuwsoverzicht