Werkzaamheden Kwinkweerd gestart

4-9-2020

Tot en met eind oktober 2020 vinden er diverse werkzaamheden plaats langs de Kwinkweerd. Van onderzoek naar niet-gesprongen explosieven, graafwerkzaamheden tot de aanleg van mantelbuizen onder de inritten van de bedrijven. Dostal Wegenbouw voert de werkzaamheden uit in opdracht van provincie Gelderland.

Bereikbaarheid Kwinkweerd

Weggebruikers hebben weinig last van deze werkzaamheden. Voor bedrijven langs de Kwinkweerd zijn maatregelen getroffen zodat zij bereikbaar zijn tijdens de werkzaamheden bij de inritten.

Oog op de toekomst

De werkzaamheden zijn nodig om later dit jaar nieuwe kabels en leidingen aan te leggen langs de toekomstige rondweg en de Kwinkweerd. De huidige kabels en leidingen (waaronder gas, water, elektra, telecommunicatie en riolering) liggen deels onder de nieuwe rondweg en de toekomstige parallelweg. Als er in de toekomst iets aan de hand is met deze kabels of leidingen, moet het wegdek open. Dat willen we voorkomen.

Aanleg kabels en leidingen

Aansluitend aan de werkzaamheden van Dostal start in november 2020 Liander met de aanleg van de nieuwe kabels en leidingen. Ook hierbij zal de overlast voor de weggebruikers beperkt zijn. Deze werkzaamheden zijn naar verwachting augustus 2021 klaar.

Terug naar nieuwsoverzicht